Δελτίο τύπου της άλλης πλευράς
01-04-2020

Πρωταπριλιά σήμερα, συγγραφέας είμαι, οι συγγραφείς κάθονται ως γνωστόν και την παίζουν, δεν υπάρχουν πλέον οι εποχές του αναλογίου και της γυμνής γραμματέως (ενώ οι ζωγράφοι μπορεί να εργάζονται έργα σαν του Ρόθκο, αλλά τηρείται ο θεσμός των γυμνών μοντέλων).

Κι εκεί που καθόμουνα άνεργος και λογάριαζα, μου ήρθε ένα σπαμ στη μαιηλιέρα. Ήταν ένα έγγραφο με τίτλο «Covid-19 ― αναφορά γραφείου Ελλάδος» που μετέφρασα, μια και καθόμουνα, αμέσως. Και ιδού:

«Σύντροφοι, η αιφνιδιαστική μας επίθεση πάει καλά. Το στρατήγημά μας πέτυχε πλήρως. Όλες οι προπαγάνδες που ασκήσαμε έπιασαν τόπο. Οι γιατροί των ανθρώπων πάνε να πούνε μια αλήθεια, τους κόβουν οι παρουσιάστριες στα κανάλια. Από τα είκοσι τρισεκατομμύρια ανά εκτάριο των δυνάμεών μας, οι απώλειες είναι αστείες ― της τάξεως του 1%. Διπλωματικά, έχουμε επιτυχία ― οι περιπνευμονίες υπέγραψαν την συνθήκη της Πλευρίτιδας και συμφωνήθηκε οι πούντες και το μαντικούτο να ενταχθούν στην ομοσπονδία της Γρίππης.

Οι άνθρωποι φοράνε μάσκες που παλιά φιλοξενούσαν τους στρατώνες μας, ενώ η ακινησία του «μένουμε μέσα» προκάλεσε κύμα συμμαχιών προς την ιδεολογία μας από τα αναρχικά τάγματα των θρομβώσεων. Επίσης έχαψαν την διάδοση πως υπάρχουν φάρμακα λήγοντα σε –κίνη που είναι γεμάτα συμπαθούντες την Ιική υπόθεση μικροοργανισμούς.

Φυσικά, υπάρχουν και προβλήματα. Η προσδοκώμενη συμμαχία των ανθρώπων-αυτοκτόνων που είναι τάγματα δικαιωματιστών και λόχοι παλαιών μπερεκετλήδων της «αειφόρου εναλλά οικογομίας» δεν είναι οπλισμένα καταλλήλως και παραμένουν ουδέτερα. Ευτυχώς δωροδοκούμε αφειδώς αρχηγούς κρατών και πολίτες που θέλουν τον αέρα τους. Όλοι αυτοί θα αποθάνουν σύντομα.

Επόμενο υπηρεσιακό σημείωμα κατά το Πάσχα των Ορθοδόξων διότι αναμένουμε λάθρα μεταλαβιές.»