Γεώτρηση στον υδροφόρο ορίζοντα των κομμάτων
27-06-2020

Τι χωρίζει τον Κυριάκο Βελόπουλο από ένα 7% στις εκλογές; Το ότι μετέρχεται τον έμπορο. Μόλις βρει άνθρωπο που θα τον εμπιστευτεί, θα τον εμπιστευτούν πλήθος νέοι ψηφοφόροι. Η μεγάλη έκπληξη θα είναι να προτιμήσει μοντέλο αλληλέγγυας οικονομίας.

Στην κυβέρνηση, δεν συμβαίνει τίποτε και δεν τρέχει τίποτε. Είναι σα να μπαίνει δόκιμο στέλεχος σε μαγαζί ανδρικών νεωτερισμών και παρέχεται μόνον μονόπετο σακάκι με παντελόνι σωλήνα 18 εκατοστά στο ρεβέρ, μπλε σκούρο σαν κάτι γαμπριάτικα που πιάνουν σκόνη σε πάροδο της Ίωνος Δραγούμη. Και υποδήματα παντοφλέ λόουφερς. Άσπρα σαν το χιόνι. Τελευταία λέξη της μόδας στο Κιργιστάν.

Ο Τσίπρας, ώρα να καθοσιωθεί ως Αλέξης ο Ομολογητής. «Πταίω, ελάτε να με πιάσετε» δηλώνει δημοσίως ενώ είναι αμνός Κυρίου εν καιρώ νηστείας, όπου καταναλώνεται νηστήσιμη σουπιά με το μελάνι της. Από χρόνια φρόντισε να εκχωρήσει τα «ειδικά» σε Νικόλαο τινα Παππάν που του έδωσε και κατάλαβε με αμέτρητα σπαστά αεροπορικά ταξίδια, από είδη σουπερμάρκετ άδοντας την «Βενεζουέλα» του Χάρη Μπελαφούντα έως άτυπη πρεσβεία εν Κύπρω σε Μιώνην τινά. Πήγε καθώς προείπα, έχοντας εξασφαλίσει όλα του τα λόγια που πέρασαν από κομματική έκγκριση, μήπως και ο συζητητής βγάλει κάτι Μαρεβικόν. Ατυχίες.

Όλα τα υπόλοιπα, απλώς είναι μπορντούρα ή ούγια σε σαγιάκι βαρέως βαλκανικόν. Διότι βαρεία πανδημία μας περιμένει όλους και οι συζητήσεις μας θα συνεχιστούν σε νεκροταφεία, αλλά είμεθα αισιόδοξος λαός που κάποτε λοιδωρήσαμε τον Καρεμπέ ως «σαβουρογάμη».

Εδώ η γεώτρηση κόλλησε και θέλει αλλαγή το βιομηχανικό διαμάντι.