Βρήκα την χώρα των Τυφλών και δεν είναι η Χαλκηδόνα!
23-09-2020

Aισθάνομαι φοβερά ρεζίλης που αυθημερόν μιας πρωθυπουργικής επίσκεψης σε τόπο που επλήγη, ένα ελικόπτερο κατάφερε να «επαναπατρίσει» τη πρώτη φορά ορεσιβίων της Οξυάς, δηλαδή έναν παπά και την οικογένειά του. Μη ρωτάτε πού βρίσκεται η Οξυά. Και να σας το πω, θα το ξεχάσετε. Εδώ οι «διασωθέντες» δεν έμαθαν ποτέ πως επίκειται επίσκεψη του Ιανού στα άπαρτα βουνά. Εντούτοις κανενός μετεωρολόγου ο μισθός δεν κόπηκε. Εξάλλου πληρώνεται για τους τηλεοπτικούς αστεϊσμούς και χαριτωμενιές. Τελικά ήταν δύο τα ελικοπτερικά αγώγια και επτά ή οκτώ οι διασωθέντες. «Μπερεκιάτ», σχολίασε ο Ομέρ Βρυώνης.

Δεν ξέρω ποσα μαθηματικά γνωρίζει ένας λοιμωξιολόγος, πάντως θα είναι περισσότερα απ΄όσα ξέρει ένας πολιτικός. Η προσέλευση ασθενών με κορονοϊό, επειδή η κυβέρνηση καπάρωσε την εκπομπή (ή χρησμό) του ράδιο αρβύλα «Πέρασε ο Μάης άνετα, ο Τσιόδρας τα εξηγάει, / το καλοκαίρι ελαφρύ και ο καιρός περνάει, / εμβόλιο τα Χριστούγεννα, οι μάσκες για την πλάκα, / δεν βρέθηκε ο αντίχριστος που θα με πει μαλάκα». Κοντολογής αποφασίστηκε πως τελειώνουν τα βάσανά μας και το 2021 θα εορτάσωμεν υγιείς. Λαμπρές οι προοπτικές για όποιον διατηρεί στη ζωή τον θειό του τον ψεύτη.

Η αντίδραση στη Μάσκα, η πίστη πως ιός δεν υπάρχει, συμπορεύεται με την πεποίθηση πως μας ψεκάζουν και πως ο Μπάιντεν είναι γεροξούρης, άρα ο Τραμπ, το αγόρι, θα νικήσει.

Οι κλίνες ειδικού σκοπού τελειώνουν. Τα ζόρικα άρχισαν από την νεοελληνική πανίσχυρη άποψη «όχι και να μη πάμε διακοπές!». Στο μεταξύ, ουράνια σβήστρα εξαφάνισε την μαζική μετανάστευση πληθυσμών από τον νότο και την ανατολή, ενώ το κύμα φιλαλληλίας εξαφάνισε στοιχειώδεις ελέγχους, από αυτούς που σιχαίνονται οι δικαιωματιστες που υποδύονται την εκπροσώπηση της εθνικής συνείδησης και αυτογνωσίας.

Οι μετανάστες έφαγαν σκατά με το συμπάθειο στα περίχωρα της Ειδομένης και οι μειοδότες ντιλιβεράδες έβγαλαν δίλιτρα αυτοκίνητα. Μια παρα-Ελλάδα, με καραβάνια που ανέσπερα διέσχιζαν τη νυχτερινή χώρα, ενώ η αντίσταση στον Έβρο ήταν ένα ερασιτεχνικό θεατράκι. Φράχτης στα σύνορα ΔΕΝ έγινε, κοροναϊός ΔΕΝ ελέγχθηκε, οι πάντες έκαναν διακοπές και αντάλλαξαν τα ποθητά υγρά τους σε μαγευτικές παραλίες. Η άνεργη Ελλάδα δεν είχε «έτοιμα» να φάει, αλλά ένα σμάρι από «ειδικούς» (που κατάπιναν στη ζούλα καμιά μετάληψη, μη γίνει καμία πρόωρη στραβή με τίποτε εκλογές) ενώ δεν υπήρξε παραδοξολόγος, κουκουρίκος, βλαμμένος ή διασαλευμένος να μη αποδώσει σε κάποιον σκοτεινόν ανθέλληνα τα πάθια μας.

Και από το Μάρτη πέρασε ένα εξάμηνο που εντέλει γέμισε πέτρες από τα βουνά και πρώτη φορά δεν πάτησαν υπεύθυνοι στους τόπους της συμφοράς από την πρώτη ώρα. Για ν΄αλλάξει μάσκα εκστρατείας ο πρωθυπουργός, του πήρε τρεις μέρες, ενώ προηγήθηκε ακόμη και ο φιλόσοφος της Χώρας, ο οραματικός Τσίχλας (ελπίζω να πιάκατε το υπονοούμενο).

Είστε άχρηστες γενιές (αρκεί να έχετε παρακολουθήσει έναν περιφερειάρχη να ρίχνει σπόντες εναντίον Δημάρχου στον κάμπο των ταγών) και υπάρχει από το Σάββατο (σήμερα τρέχει η Τρίτη) γκαστρωμένη γυναίκα στα όρη στα ψηλά βουνά, άσιτη, χωρίς νερό, περιμένοντας το άρμα του προφήτη να την κατεβάσει κοντά σε γιατρό. Απ΄το πολύ το αραλίκι και το αμοιβαίο βρισίδι μεταξύ Μεμέτηδων και Γκιαούρηδων μάλλιασε η γλώσσα των «ειδικών» στα κανάλια, σε διαδικασίες που είναι γνωστές από τον καιρό του Πιουριφόι, γαμώτη μου.

Αφήνω που επί μία εβδομάδα μας δείχνατε το βουζούνι με τα μωβ στο Ιόνιο, και δείχναστε κατά Σαββάτο ένα μπουγάζι από τον Ελλήσποντο που σάρωνε Σποράδες και πλήγωνε την Εύβοια. Κι όμως, μέρα Σάββατο ήταν το κακό στην Αλαμάνα και στον Σπερχειό. Τέτοια ικανότητα.

Και βέβαια έφτασε το μετόπωρον και ευκαιρία να κάνουν «κατάληψη» σε σχολικά κτίρια αυτοί που τους επάλειψε το φως της Επανάστασης, ειδικά την Τρίτη Λυκείου που κάθε χρόνο κάνει καταλήψεις για να χωθεί στα φροντιστήρια. Και ο μέγας οικογενειακός βεζίρης του σογιού από το Κιούπκιοϊ, αναλαμβάνει από το τέλος του 2020 να φέρει 500 λεωφορεία, και ως τότε ντιπ και γκιτ, διότι έως τότε θα υπάρχει εμβόλιο.

Τα έχω όλα τα υποκείμενα νοσήματα, αποφεύγω να κολλήσω με την απομόνωση και δεν θα πεθάνω σε ΜΕΘ. Περίμενα να μη γεμίσω σιχτίρια πλησιάζοντας το τέλος, αλλά κρεβάτι δεν πρόκειται να δεσμεύσω. Στην άλλη ζωή, θα αιτηθώ άλλη χώρα, άλλη ήπειρο, άλλα μυαλά, άλλο επάγγελμα κι ένα κεφάλι παραπάνω στον Κέρβερο και να περάσω στον άλλο κόσμο με εξωλέμβιο.