Από την εγκυκλοπαίδεια του 22ου αιώνος
27-08-2020

Εισαγωγή

Πάντοτε ο Δυτικός κόσμος παρέμενε διστακτικός στα φιλοσοφικά επιτεύγματα της Ανατολής και δεν το έκρυβε καθόλου, στα τέλη του 20ου αιώνα.

Ίσως οι εγγενείς κοινωνικές ασθένειες, όπως η μετανάστευση, οι θρησκευτικές ακρότητες, η τρομοκρατία, αλλά και το μονοπώλιο της τεχνολογικής προόδου, θεωρήθηκαν δυτική κτήση, με σαφές κεκτημένο που έπρεπε να υφίσταται τη δυτική δικαιοσύνη, τα δυτικά πρότυπα της μόδας και της επιστήμης, ενώ ένας μετά βίας ανεκτός οριενταλισμός, αφορούσε μόνον εραστές με ισχυρό πόλο τον δυτικού τύπου άνδρα και την μαλαπέρδα του, ενώ το θήλυ πρότυπον, μόνον απαλλαγμένο από μπούργκα και τσαντόρ ήταν οριακά πιστευτό.

Στην Ανατολή είτε στο απωανατολικό της έκδοχο, ήτοι την σχιστοματικήν ομοταξίαν, είτε στο τριχωτό μελαχρινί (αλλά με φλογερή ματιά) ενός Ισλάμ που πάντοτε λάθευε στα ΜΜΕ, ήταν το πολύ-πολύ, κατάλληλος χώρος για ημιπαράνομες μπίζνες και φοβερές δυνατότητες ανάπτυξης των εξοπλισμών, αλλά όλου του ντουνιά, κι όχι μόνον της παραδόσεως του Σαλαδίνου.

Τη Δύση δεν ανησύχησε πολύ διότι θεωρούσε πως ο αραβικός κίνδυνος που ξάφνιασε τους προγόνους της από τα χρόνια του Μωάμεθ, δεν ήταν παρά ακόμη μια μούφα, διότι ο αραβικός κόσμος, σε όλες του τις παραλλαγές, εμφανίστηκε από τον 8ο μΧ αιώνα, βαθύτατα διασπασμένος και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο για τους Δυτικούς, που έφτασαν να εκτελούν σταυροφορίες, εξίσου αναποτελεσματικές με τις ράτζιες και τις τζιχάντ των ισλαμιστών.

Μακρά διαμάχη θρησκειών, πολιτικών συστημάτων και οργανικών εσωτερικών διχονοιών, είχε τόσο πολύ καλύψει κάθε κινούμενη εικόνα και κάθε τρύπα του κοσμικού ζουρνά, ώστε κανένας δεν κατάλαβε τον μηχανισμό που παρήγαγε, στην στροφή του αιώνα, τόσους δυσμεταχείριστους ιούς και συνεπαγόμενες ασθένειες. Το κακό άρχισε με το aids για να ακολουθήσουν γρίππες και άλλοι ιοί, με κορυφαίον τον covid-19.

Ορατή εξέλιξη

Νοσήματα και κοροναϊός απλώθηκαν από μια επαρχία της Κίνας στην στροφή του 2020, άνκαι αναφέρθηκαν εκδηλώσεις αιφνιδίων νόσων μερικούς μήνες πριν. Σε άκρα αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, ο κοροναϊός δεν απασχόλησε ποσώς την μεταφυσική, ή κάποια οικονομική θεωρία (όπως συνέβη με την ισπανική, προ αιώνος, γρίππη).

Ίσχυσε η άμεση μετατροπή σε πανδημία. Ένα είδος ακαταμάχητης κόνιδας, που αντιμετωπίστηκε ως ίωση που απαιτούσε εμβολιασμό, γι αυτό και τα κράτη αποδύθηκαν σε τιτάνιο αγώνα να υπάρξουν εμβόλια ή κεντρώματα, τεκμηριωμένα ή απλώς οραματικά. Σε αντίθεση μάλιστα με την πανούκλα τη χολέρα, την ευλογία και άλλες ασθένειες, αυτός ο ιός ουδέποτε έγινε πιστευτός από μία πελώρια ομάδα αντιφρονούντων.

Και εκατομμύρια ανθρώπων πίστευαν πως ιός, και να υπήρξε, δεν ήταν θανάσιμος και όλα ήταν δημιουργήματα μαλθουσιανιστών και άλλων ελεγκτών του πληθυσμού.

Ήταν φυσικό τα κράτη να θεώρησαν την πανδημία ως αναγκαστική προσγείωση του τρόπου ζωής των υπηκόων, αλλά ήλπιζαν πως με το εμβόλιο που περίμεναν, η συμφορά θα περνούσε.

Φαντασιώδεις ή Γελοίες υποθέσεις εργασίας ιατρών που ποντάριζαν πως το καλοκαίρι του 2020 ο ιός θα ατονούσε, όχι μόνον δεν ίσχυσαν, αλλά θνήσκοντος του Αυγούστου 2020, τα μαντάτα μαύρισαν: και να υπήρχε εμβόλιο, δεν μείωνε την επιστροφή της νόσου στον ίδιο άνθρωπο, σε αντίθεση με άλλα εμβόλια και ασθένειες.

ΑΥΠΝ και ΜΠΑ

Νωθρή φυσικά, η ανθρωπότητα, επί δεκαετίες μαγεμένη επειδή υπήρχε νομικός και ιατρικός πολιτισμός και ευχέρεια αναμετάδοσης κάθε παπάρας, αγρόν ηγόραζε και η πανδημία, κατά στατιστικές μετρήσεις αναδιπλασιασμού των κρουσμάτων από κάθε 6 μήνες σε κάθε 6 ημέρες, σημείωσε το δισεκατομμυριοστό κρούσμα το 2023, το ήμισυ του πληθυσμού της Γής το 2026 και ως αποτέλεσμα ο ΜΟ ηλικίας ασθενούντων έπεσε από τα 36-39 του 2020 στα 11 χρόνια.

Τρία χρόνια αργότερα, και καθώς πήρε το τρίτο της Νόμπελ η ιατρική ομάδα που τεκμηρίωσε πως ιός δεν υπάρχει, αλλά πρόκειται για κυτταρική ενεργοποίηση των υποκειμένων νοσημάτων, η ανθρωπότητα πέρασε την ιστορική «εικοσαετία της επανόρθωσης» (2055-2075) όπου ο διάσημος πλέον ιατρομηχανολόγος Σασκίρ Χαν «ψηλομύτης» Κουρουμπλίκ εισήγαγε την τεχνικήν της αποθεραπεύσεως υποκειμένων νοσημάτων (ΑΥΠΝ) και παράλληλα, εξέδωσε το μνημειώδες έργον «ο Αθάνατος του Ιού υιός» όπου υποστήριξε πως ο covid-19 θα μείνει εις τον αιώνα τον άπαντα και η ανθρωπότης θα σωθεί εφ΄όσον βρεθεί το «Μηδενικόν περιβάλλον Ασθενειών» (ΜΠΑ).

Αρκεί να σημειωθεί πως έως το 2090, όλα τα υποκείμενα νοσήματα, πνευμονίες, θρομβώσεις, έλκη, νεφροπάθειαι, ουρονευρώσεις, ανοργασμικό κρυολόγημα, συνάχι το τέρπον κλπ, είχαν το χάπι των, επομένως ο κοροναϊός μπορούσε να σουλατσάρει ελευθέρως.

Στον κόσμο, παραδόξως, εμειώθησαν οι θρησκευτικοί πολεμοι, εκτός από τις πρόσφατες βουδιστικές εξεγέρσεις και το πρόσφατο «όραμα της ριγέ πατρίδας» των Τουρκογενών.

Ιστορικό λήμμα ΑΕΟΑΕΙΟΥ (2105)

Αντολφ Σίρκους