Αποπληρωμή ενός χρέους
15-02-2018

Τον Μάη του 2015, ο Δήμος Πέλλας και ο σύλλογος “Φίλιππος” με προσκάλεσαν να πάω στην πόλη που πέρασα τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μου και να κάνω μια ομιλία στους συμπολίτες μου με όποιο θέμα έκρινα κατάλληλο για τους συμπατριώτες μου.
Δέχτηκα την πρόσκληση και μίλησα με το ακόλουθο θέμα:

Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ένας ερευνητής μηχανικός που έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του στην πόλη των Γιαννιτσών έρχεται μετά από χρόνια να μοιραστεί με τους συμπολίτες του τις σκέψεις του για τα προβλήματα των καιρών μας. Σαν μηχανικός έχει υιοθετήσει τον επιστημονικό τρόπο σκέψης, βασίζεται σε δεδομένα για την ανάλυση των προβλημάτων και για την επίλυση τους έχει ασκηθεί να κάνει τον αναγκαίο αριθμό προσεγγίσεων που είναι δικαιολογήσιμες.

Η λύση στα προβλήματα του σήμερα συγκλίνει σε βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από καινοτομίες στην παραγωγή και τη διαχείριση των πόρων.

Με εμφανή τρόπο οι φίλοι μου (και συγγενείς) και σύντροφοι από την Τοπική Οργάνωση  του ΣΥΡΙΖΑ δεν με τίμησαν με την παρουσία τους με τη δικιολογία ότι θα πήγαιναν σε ένα καφενείο να συναντήσουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος τους, κάποιον πεφωτισμένο “Καρανίκα”.

Μια παράλειψη και μια προσθήκη. Στην ομιλία μου ήρθανε οι καλοί μου φίλοι Κ.Ψ. και Γ.Κ. με τις κυράδες τους. Ο άλλος λόγος για το συριζαίϊκο μποϋκοτάρισμα ήτανε γιατί τάχατες συνεργάστηκα με το Δήμαρχο που ανήκε στην ΝΔ -η σχέση μου με το Δήμαρχο ήτανε “καθαρή” σαν το νερό του Πάϊκου- ‘Οσο για συριζαίους δημάρχους, που δεν ακολουθούνε την τακτική των συμπατριωτών μου, και ο Δήμος Ζωγράφου και ο Δήμος Χαλανδρίου με “χαρά” θα διοργανώνανε εκδήλωση να πώ αυτά που είχα να πώ:

Οι προκλήσεις της εποχής μας

  • Κλιματική Αλλαγή
  • Χάσμα μεταξύ «εχόντων» και «μη εχόντων»
  • Ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων
  • Παγκοσμιοποίηση

Ο κόσμος μας θα έχει 3 είδη νομάδων: (1) Τα “τρωκτικά” που θα “πετάνε” από “θήραμα”  σε “θήραμα”, (2) Το “υπηρετικό” προσωπικό με τα i-phones στο χέρι θα ακολουθούνε τα “τρωκτικά” και (3) τους νομάδες που θά ζούν από τα “σκουπίδια” των “τρωκτικών” και θα μετακινούνται ανάλογα.