Αποκάλυψιc
16-04-2020

Αρχίζω και πείθομαι πως ο σίγουρος δρόμος για τον λαϊκισμό, τη βλακεία και την παρακμή που ζήσαμε πρόσφατα είναι η υπερβολική αντίδραση, είτε θετική είτε αρνητική σε οτιδήποτε συμβαίνει. Έχουμε ανεβάσει τον Μητσοτάκη σε ένα βάθρο τόσο ψηλό που το γκρέμισμά του στην πρώτη στραβή, θα κάνει τέτοιο πάταγο που η επάνοδος της βλακείας στην εξουσία θα είναι και πάλι μονόδρομος.

Η κοινή λογική εκθειάζεται άπειρα ενώ η επιστήμη έγινε η νέα μας θρησκεία που δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό, αν οι αρχές που διέπουν την επιστήμη δεν ήταν τόσο αντίθετες με το dna μας όπως έχει εξελιχθεί μετά από τόσα χρόνια βλακείας και ιδεοληψιών. Ο Τσιόδρας είναι ένας σπάνιος επιστήμονας αλλά αυτό σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματα για κάποιον που εκτιμά την επιστήμη και τις αρχές της, και για εμάς, που μέχρι χθες στην αντίστοιχη θέση μπαζοβγάζαμε περιπτωσάρες όπως τον Άδωνη, τον Πολάκη, τον Βαρουφάκη, τη Ράπτη ή τη Μακρή.

Ναι, ζούμε ακραίες καταστάσεις και ναι, έχουμε αντιδράσει εξαιρετικά ώριμα. Αυτό όμως εν μέρει εξηγείται και από το γεγονός ότι ως φιλοτομαριστές, κατάφεραν να μας εξηγήσουν πάρα πολύ καλά ότι η διάσωση του δικού μας τομαριού εξαρτάται κυρίως από τη διάσωση των τομαριών των άλλων.

Όπως πάει το πράγμα, η αμέσως επόμενη λογική κίνηση είναι απλά να μπαφιάσουμε από την απότομη ενηλικίωση και τη βαρεμάρα της απλής παλιάς κοινής λογικής, να αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα δεδομένα της επιστήμης και της -άλλοτε αναμενόμενης- πολιτικής που ακολουθείται, με την αγαπημένη μας μέθοδο της οχλαγωγίας, ηλεκτρονικής και τηλεοπτικής.

Αμέσως μετά θα στρωθεί το επόμενο κατακόκκινο και παχύ χαλί των συνωμοσιών όπου ολόγυρα στις άκρες του θα υφανθούν γερά, τα μακριά κρόσια του επόμενου Μεγάλου Λαϊκιστή που με τη σειρά του θα βαρύνει πρώτα τη φωνή και μετά θα σιγοντάρει κάθε καρυδιάς πολιτικό καρύδι για να μας σύρει πάλι αργά και σταθερά μέχρι την απόλυτη ντροπή και αηδία. Μέχρι την επόμενη μεγάλη καταιγίδα.

Όλο αυτό όμως δεν έχει πολύ μέλλον σύμφωνα με την Αποκάλυψη στην άλλη μεγάλη Βίβλο, τη Βίβλο της Επιστήμης και συγκεκριμένα, στο βιβλίο Καταγωγή Των Ειδών κατά Δαρβίνο, στο κεφάλαιο Φυσική Επιλογή.

Εξέλιξον+