Αν θες το βλέμμα της τίγρης, σκέψου το eye liner
10-02-2020

Δεν ξέρω πότε είναι η γιορτή του άντρα, αλλά η αποθέωσή του είναι σίγουρα όταν φορέσει ένα διακριτικό μακιγιάζ.
Το αντρικό μακιγιάζ κυριαρχούσε ανά τους αιώνες. Αρχαία Αίγυπτος, ευγενείς του μεσαίωνα, Μπελ επόκ. Από τον Τουτανχαμόν εως τον Έρολ Φλύν, και από τον Τσάρλι Τσάπλην μέχρι τους Σαρακηνούς πειρατές που λημαίνονταν την Μεσόγειο θα συναντήσουμε ένα μαύρο μολύβι στα μάτια, ένα άηλάηνερ που έκανε τα αντρικά μάτια να καιν σαν φωτιά.
Με το μακιγιάζ οι άντρες γινόντουσαν τόσο ποθητοί, που οι γυναίκες ένιωθαν ανήμπορες να αντισταθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαροί τριγμοί στο οικοδόμημα της κοινωνικής ηθικής που ήθελαν να κυριαρχήσει. Έτσι φτάνουμε στον μύθο του Σαμψών όπου μας παρουσιάζεται ότι χάνει την δύναμη του όταν του κόβουν τα μαλλιά και όχι όταν ανακαλύπτει ότι η Δαλιδά του έχει εξαφανίσει το αδιάβροχο κονσίλερ.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά στην πατρίδα μας, κυριάρχησε η μόδα του μπρουτάλ. Άντρες με μούσια, μορφές που παρέπεμπαν στον πρώτο άνδρα Αδάμ, μια εικόνα που αγκαλιάστηκε από τον γυναικείο πληθυσμό σαν το αρχέγονο κάλεσμα της φύσης, ειδικά όταν ο μουσάτος εραστής φοράει ένα καλαίσθητο κραγιονάκι, στα γήινα χρώματα του φθινοπώρου.