Αντιλαβού, σώσον, ελέησον.
25-11-2018

Φρεσκάρισα κάπως την ατμόσφαιρα μετά την εκλογική νίκη του Γεωργάκη, τότε που η πρώτη πράξη της ΓΣΕΕ ήταν να ζητήσει διψήφιο ποσοστό αύξησης για το 2010 και το πλήθος ζητούσε από τον πρωθυπουργό «να τα αλλάξει όλα!»

Του το ζήτησαν και το έπραξε! Άλλαξε τα πάντα, πλην προς διαφορετική κατεύθυνση.

Μπορεί να θυμάστε τις επαφές Παπακωνσταντίνου με τις Ευρώπες και τον Στρωσκάν.

Δεν μπορεί, κάτι θα έχετε ακούσει που ο Παπακωνσταντίνου έκθαμβος (το γράφει στο πρόωρο απομνημόνευμά του) εκμυστηρεύτηκε στον Γεωργάκη «Πρόεδρε, αυτοί μας δίδουν μερικές δεκάδες δισεκατομμυρίων αβλεπί». Διότι πρόθεση των Ευρωπαίων ήταν να πνίξουν σε μαξιλάρι την ελληνική κρίση. Αλλά κάποιοι αισθάνθηκαν πως η παρέμβαση του ΔΝΤ ήταν μια μορφή εγγύησης για το άδηλο μέλλον.

Κι αντί να πνίξουν  αθορύβως τον Κούνελο, άρχισαν να ομολογούν δημοσίως πως «κυβερνάμε μια διεφθαρμένη χώρα- λάφυρο».

Τίποτε πιο καταστροφικό να προσποιηθείς τον αδέκαστο προτεστάντη σε μια χώρα ρεταρισμένη.

Αυτά, εκ του αποτελέσματος. Διότι 330 δις ήταν ο λογαριασμός που μας έφεραν για το Κουνέλι και μετά οκτώ χρονάκια, με 360 «βγήκαμε» από τα μνημόνια και χαΐρι δεν είδαμε. Με συρρικνωμένο το ΑΕΠ, χωρίς τράπεζες και ένα ιλιγγιώδες εσωτερικό χρέος. Προσωρινό πόρισμα: κάποιοι το είδαν μεταρρυθμιστές στου κασίδη το κεφάλι.

Καμιά χώρα που έχει τέτοια μπακαλοτέφτερα δεν είναι σε θέση να επιχειρήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία.

Λοιπόν, πριν γιγαντωθεί ο «διάλογος» πάνω στις ατζέντες των δύο «μεγάλων κομμάτων» που «έχουν οργανικές διαφορές», νεοφιλελέ ο ένας, σύστημα μπουλούκι ο άλλος, βάλτε μυαλό στο πάρτι και αλλάξτε πλευρά στο 45άρι του πικάπ. Απ΄αυτήν την πλευρά, το τραγουδάκι δεν χορεύεται και δεν χωνεύεται.

Με τα μέτρα που αφήνει να διαφανούν ο Σύριζα, θα βγούμε από το  τούνελ πρωτομαγιά του σωτηρίου έτους 2120. Αν βγούμε.

Με τα μέτρα του «γκόμενου» (που άρχισε από την Παιδεία, σωστά-ξεσωστά) η χώρα θα βουτήξει στις αύρες που εξακοντίζουν νεράκι ενάντια σε νεοέλληνες που θα φορούνε κίτρινη ζακέτα.

Διότι δεν είμαστε σε δικομματικό περιβάλλον. Είμαστε σε δύο μηχανισμούς ανάμεσα, που ο ένας στρατολόγησε και στρατολογεί νεοΕπίστρατους, ενώ ο άλλος , μουσκεμένος ως το κόκκαλο, πιστεύει πως ψιχάλισε.

Αντιλαβού, σώσον ελέησον και διαφύλαξον ημάς, άρα και διότι.

Ετικέτες: πολιτική