Αμετροέπεια
10-12-2020

Οι ορεινοί Γραικοί ή γραικωμένοι είναι ολιγόλογοι και μετρημένοι εν δωρικότητι. Οι αειναύτες μας, οι εξαιτούντες τουρισμό και παραλίες, το πολύ να χορέψουν έναν μπάλο και το πολύ να καταγγείλουν ευγενώς μια πολυσύχναστη παραλία άλλου νησιού. Οι αστοί, τόσον οι μεταξωτοί, όσον και οι παεζάνοι, φυλάνε μυστικά, κρίνοντας πως μπορεί κάτι να κερδίσουν γι αυτούς και τα παιδιά τους

Μπορώ να μάθω πούθε η σκούφια μερικών του γκουβέρνου που ξερνάνε διαδικασίες εμβολίων, υποδεικνύουν πιθανότητες και δυνατότητες κλοπής των ενέσιμων, καυχώνται πόσοι ένστολοι θα φυλάγουν τα προς ενέργειαν ή λήστευσιν; Τόσο στερήθηκαν ειδήσεων, καυτών ή επειγόντων; Δεν τους φτάνουν τα εμετικά σορόπια – ανταποκρίσεις από νοσοκομεία και θυσιαστήρια επί βωμών καριέρας; Όσο για τα τηλεοπτικά ντουνέκια, διευθυντή προγράμματος έχουνε, ή να τους στείλω έναν από τα καλάθια του Χάρροντς; Τη μια, τα εμβόλια θα ξενικήσουν 12 του Γενάρη. Άλλη πηγή, μετά την εκπομπή του Μουτσινά, θέλει την έναρξη 2 του μηνού. Όλοι τους ανταγωνίζονται πλειοδοτούντες πόσα εκατομμύρια θε να εξυπηρετήσουν μέσα σε ένα εξάμηνο, όταν η διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών με το ευρύ κοινό, βρίσκεται ακόμη στον «σχεδιασμό» ενός ακόμη γενικού γραμματέα, που συνολικά κοντεύουν έξι ντουζίνες και λίγους λέω.

Είναι και οι καραπόντικες που, γεμάτοι ψύλλους, έστησαν προσευχητάρι προκειμένου να πάθει κάποιος κανένα πυρέτιο, να πρήσκεται η γλώσσα του, να θέλει λουτροθεραπεία στην Αγία Παρασκευή Κασσάνδρας προκειμένου με την ευκαιρία να στείλουν ρεπορτερ μπάς και ο Τσίπρας αγόρασε κοψοχρονιά κανένα ακίνητο δίπλα στον Ζάεφ (να σημειωθεί, παρακαλώ, πως οι γνώσεις που εισπράττει ένας τεμπέλαγας πολιτικός μηχανικος που δεν άνοιξε βιβλιο και δεν χειρίστηκε υπολογιστή, εξασφαλίζουν σίγουρα πως πουθενά δεν νοικιάζει με 500 ευρώ ακίνητο που βελτιώνει πληρώνοντας 20 χιλιάδες).