Έκκληση για μεγαλύτερη κλεψύδρα
19-06-2018

Μεγάλο μέρος της χώρας ταράχτηκε από τις Πρέσπες, παρεκτός από αυτούς που γλυκοκοιτάζουν μερικές μοντέλες «που αναστατώνουν το Ίντερνετ».

Πέρασαν δυο μέρες από τις τελετές και αρχινήσατε πάλι να μετράτε το νιονιό σας με φουρκέτες. Μόνον η κόντρα σας ενδιαφέρει. Είναι σαφές και συμπαθάτε με, όλοι, δηλαδή εσείς που «διασταυρώνετε τα ξίφη» σας, κι ας μη ξέρετε πως κόβεται το νουά. Τόσα αξιώματα, θεσμοί, αντιπροσωπείες, ιστορικά μελέτια και φέρεστε ωσάν τους ψιλικατζήδες στο Αλ Καλίλι.

Ό,τι λέτε είναι ασήμαντο και βαράει τζούφιους σμπάρους. Κι εσείς και οι απέναντι. Άνευ σημασίας είναι πως ακολουθείτε ρετσέτες απέξω. Αν ο Κολοκοτρώνης ήταν Ναπαίος, ο Κωλέττης των Γάλλων και ο Μαυρογορδάτος των Άγγλωνε, όλοι το ξέραν. Στον Πατσιφίκο, ανεχτήκατε αγήματα να διασύρονται στο ένα πόδι επειδή μερικοί γιουχάρισαν σε έναν Επιτάφιο. Ο Βενιζέλος ήθελε την Αντάντ άχρι τελευταίας ρανίδας, ο Τσουδερός δέχτηκε την πρωθυπουργία επειδή του το ενέκρινε ο Βενιζέλος από τον άλλο κόσμο, «στρατηγέ ιδού ο στρατός σας» και άπειρα ναιναιναί διαχρονικώς. Ο δε Καραμανλής για να εισαχθεί στα προκριματικά στους Έξι, σε μια εβδομάδα ξαπόστειλε τον Μέρτεν και υπόγραψε τις αποζημιώσεις της Κατοχής. Εννοώ πως οι ηγέτες των κρατών ωσάν το εδικό μας, έχουν πολλές και ποικίλες αξιοσύνες, αλλά αλμπενί γιοκ. Κι αν τσινίσουν, έχουν την τύχη του Μούτζουφλου. Στα γουναράδικα.

Μεγαλώστε άπαντες την κλεψύδρα. Χίλιες φορές πιο αποστομωτική να ήταν η συμφωνία, χαράμι θα πήγαινε, επειδή δεν κάνατε το παραμικρό για τους διαφορετικούς ή απλώς για τους «άλλους». Ήδη τους γύφτους θα τους μετρήσει η ιδιοφυία μιας λομβαρδικής Λίγκας. Και η μισή Έλλαδα περιέχει διαφορετικούς, να φάνε και οι κότες. Ισονομείστε τους, γαημώ το κέρατό μου. Όχι μόνο γεμιστά στο πόπολο και επιδόματα. Αμολάτε τους, που θα λεγε ο Αυλωνίτης. Αφαιρέστε  τον πειραχτικό ή πειρατικό λόγο, μη γεννάτε προδότες και καταδότες. Δεν ξέρετε να περπατάτε στο λιβάδι με τα αγγούρια, που μάλλον πιστεύετε πως έχει αγγουρόδεντρα και το δέντρο την κοκακολιά. Να μάθετε τα μέρη που θεωρούν ότι νοσφίζονται.

Την παραμύθα σας, την μάθαμε. Όλα στο τσόφλι του αυγού, με το ασπράδι να βρωμάει και τον κρόκο κατάμαυρο. Κεντροαριστερός ανασχηματισμός από ξεραμένα χταπόδια, άμαθοι σε σοβαρή συζήτηση, μετά δικαστήρια, στο τέλος γεμιστά και μερικά αντίδωρα. Την κεντροδεξιά την θέλετε κι ας έχετε βάλει στόχο να την στείλετε με τους Μπαλτάκους στα υπεριώδη τόξα. Δεν είστε ανάξιοι του επινοημένου Έθνους. Είστε ανάξιοι και επιλήσμονες του καταρρέοντος χρόνου. Τίποτε άλλο.