Άτοπες συναστρίες
21-04-2021

O μακαρίτης πλέον Φίλιππος, την κηδεία του οποίου είδαμε (όπως και την έξοδο των πενθούντων τριάκοντα στον πραγματικό κόσμο που διέσυρε βάναυσα μία Δανάη του MEGA με την ακολουθία της, ημέρα Δευτέρα, ώρα 11:27, δείχνοντας άηχη εικόνα και ενθέτοντας ένα μανιάτικο μοιρολόγι) έγινε γνωστό πως διατηρούσε στενή σχέση με μία Πηνελόπη που της έριχνε μόλις τριάντα χρόνια. Η χαλκέντερη βασίλισσα δεν διανοήθηκε να μη την καλέσει στο ξόδι. Φυσικά, το μιτάτο των λιάγκραβων κουτσομπόληδων (έχουσι οι θρακιώτες δεινή παρατηρητικότα, ως γεννηθέντες οι πρόγονοί των σε φλατ πεδιάδες) του δυτικού κόσμου, έβλεπε πονηριές και αγγλισμούς σε όλην εκείνην την σχέση. Αλλά θα ήλεγα να μη σπεύδετε. Το timeo Danaos et dona ferentes δεν περιέχει σεκς (sex) ― ίσως μια φούντωση, μια φλόγα, μια κάψα που διέβη και κατεπνίγη εις την νήσον Iona και εις τας όχθας του Thames. Τα ομόρρυθμα ερωτήματα «μήγαρις τα έχουσι» ή «μήπως το λυχνίζουν το κινόα» τα θεωρώ ψευδή. Και να γιατί:

Παράλληλα με την σχέση Πηνελόπης-Φιλίππου, άνθισε στον άγιο Κυριάκο (απλώς μετέφρασα) η σχέση Μαριαλένας-Σάκη, όπως παλαιότερα σουσούδιζαν για την Ανναμαρία και τον Νίκο. Φυσικά, αυτά είναι αποκυήματα του βαθέος επιτελείου του Ατζούν. Ο Σάκης, καθαρόαιμος αθλητής, σωματαράς και αντιπαθών τις χάρες της γλώσσας, ομιλών ωσάν επιλόχας, κοφτός και ταυτόχρονα δειλός έναντι ζυμωτών θηλυκών, διάγει βίον φοβίτσου υποψηφίου εραστή, «αγοράζων» (sic) ένα γκιρντάνι από τον έμπορο των χαμερπών ονείρων Αλέκση τον αβορίγινα και το προσφέρει στην καλή του. Δυστυχώς η Μαριαλένα δεν εστερήθη το πολύφερνον στο παρελθόν της και δεν διαθέτει τον τσαγανόν της απωλεσθείσης Ελευθερίας, άρα δεν κσέρει να υποκρίνεται. Κι αυτό το ζεύγος, του Ατζούν είναι εφεύρημα.

Αλλά ο Βοσποριανός πολιτισμός, παλαιόθεν έχει τα λουτρά, τα χαμάμια, τες πλύστρες, το αϊράνι και την αλισίβα και δεν απαυτώνει τα ένστικτά του ως όζων Βησιτοτθιάσεως. Η λέρα και η κόρα είναι εχθρικές έννοιες των εραστών αυτής της περιοχής. Πού να τολμήσει, εραστής τέτοιου τύπου, να τυλίξει με το μπράτσο του τον εύχαρι λαιμό της καλής του! Η μπόχα της αμασχάλης θα υπερκαλύψει πάντα έρωτα.

Δεν τσιμπάμε, φίλτατοι. Παιδάκια είσθε, που συγκρατούν τη λιβιδώ τους σπασμωδικά, ποντάροντας ο ένας στην διασημότητα, ο άλλος στα πεκούνια. Ο Φίλιππος, οργανωτής της κηδείας του, έχει σίγουρα κανονίσει μια συνάντηση με τον Ουίλιαμ Πητ και τον Κάρολο Δίκενς. Ενώ το ζεύγος του ηλιοβασιλέματος, το αναμένει μαύρη και άραχλη λησμονιά.