Άνθρωπος.2
07-05-2018

Όλα τα ξεκίνησε ένα «δεν ξέρω» ενός πολύ παλιού προγόνου και λίγη γιούχα. Έπειτα, το δεν ξέρω, έγινε αρκετά αμήχανο και ντροπιαστικό, μέχρι που η εξέλιξη των ειδών και των ιδίων, το κατέταξε στα ταμπού. Αναγκαστικά, εφηύραμε την εποχή που οι απαντήσεις προσφέρονται απλόχερα προς κοινή χρήση, ώστε κανείς μας ποτέ να μην χρειαστεί να ξαναζήσει τέτοια φρίκη. Η δανεική όμως παντογνωσία έφερε την αμέσως επόμενη λογική εξέλιξη, το «πιστεύω και θέλω να συμβαίνει αυτό», με δεκάδες επιχειρήματα να σιγοντάρουν και πάλι όλους εμάς, τους αφύσικα επιλεγμένους απογόνους που εξορίσαμε τόσο εύκολα τα «δεν ξέρω».

Η εξέλιξη όμως είναι μεγάλη καργιόλα. Δεν μπορείς κύριε, να τη δεις Φύση και να αποβάλλεις εξαρτήματα έτσι εύκολα επειδή έτσι σε βόλεψε. Ανέμελοι θύτες και θύματα ενός τσουνάμι ανορθολογισμού σήμερα πια, με λίγο από Σύνδρομο του – από μηχανής – Θεού. Κι ενώ όλα τα ξέρουμε, βρέχει ασταμάτητα σφαλιάρες. Και η καργιόλα η εξέλιξη να την πάλι να χασκογελά. Βλέπεις, το μόνο αντίδοτο στις σφαλιάρες, το μόνο αντίδοτο στα πλασματικά “ξέρω” και τη φυσική μας τάση για επιβεβαίωση όλων αυτών που θέλουμε να ισχύουν, είναι, μάντεψε, τα ντροπιαστικά και εξορισμένα “δεν ξέρω”. Χοντρικά δηλαδή, ντουγρού πάλι πίσω, πολύ πριν την εμφάνιση του σφαλιαρανθρώπου.

Μη σκας όμως. Το “δεν ξέρω”, καθότι σκληρό για τα μεταξένια λαρύγγια μας μα απαραίτητο για την επιβίωσή μας, θα μπορούσαμε να το πλασάρουμε ως μια μορφή διαλογισμού. Ας πούμε, σου κάνει ο άλλος μια ερώτηση τύπου: “οι αρνητές των εμβολιασμών είναι μαλάκες;” Εσύ τώρα, αντί να παραδοθείς στη φύση σου και να απαντήσεις το πρώτο πράγμα που Πιστεύεις Και Θέλεις Να Συμβαίνει, από εδώ και στο εξής, οφείλεις να κάνεις ένα θαυματουργό μάντρα καθημερινά ως άσκηση Επιβίωσης του Είδους. Λέγεται “Δεν Ξέρω” και σε μένα πάει συνήθως κάπως έτσι:
Ναι… ΟΜ… Δεν Ξέρω.
Σίγουρ… ΟΜ… Δεν Ξέρω.
Εννοεί… ΟΜ… ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Εάν μετά την άσκηση συνεχίζεις να νιώθεις άσχημα, δοκίμασε κάτι νέο. Αντί να κοιμηθείς με αυτό, εσύ μείνε άγρυπνος διαβάζοντας τα επιστημονικά δεδομένα γι’ αυτό. Ωραιότατα. Και τώρα μπορείς να έχεις για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, την πρώτη δική σου απάντηση: Ναι, ευχαριστώ, θεούλη μου, παναγίτσα μου, βούδα μου, φτουφτουφτου, ξέρω! ΕΙΝΑΙ.

 

Επιρροές: Ιλαρά. 12 κρούσματα καταγράφονται κάθε μέρα στην Ελλάδα 

Υ.γ. Επίσης, στα δεκάδες λογικά σφάλματα, μάλλον έφτασε η στιγμή να προσθέσουμε και την Επίκληση στα Likes. Μόνο και μόνο επειδή κάτι σκίζει στο Fb δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Μπορεί απλά να έχει ωραίο κώλο.

Ετικέτες: antivaxquackeryιλαρά